LOGGA IN

VIA

OBS! Inget publiceras i ditt flöde utan ditt medgivande.

VIA E-POST

E-post/användarnamn

Lösenord

Glömt lösenordet?
eller

Nyheter i Eddler läromedel – Mars 2023

2023-03-14 Av Simon Rybrand 1 kommentar

I det här inlägget tänkte jag att vi går igenom lite av vad som är nytt på eddler.se den senaste tiden. Jag kommer att både gå igenom nyheter för de som använder vårt digitala läromedel i skolor och för eget bruk.

Många nya lektioner till Fysik 2

Just nu pågår ett arbete med att utveckla kursen Fysik 2. Vi börjar att närma oss slutet på ett första steg i detta arbete och nu finns 36 lektioner med följande kapitel. 

 1. Kraft och Rörelse
 2. Harmonisk svängningsrörelse
 3. Mekanisk vågrörelse
 4. Elektromagnetisk vågrörelse och Ljus
 5. Kvantfysik
 6. Fält (Uppläggning av lektioner pågår)
 7. Induktion (Ej påbörjat)

Kursen är redan tillgänglig för skolor och elever. Vi tror att även om inte allt finns så kan dessa lektioner vara till hjälp. 

Kika gärna in i kursen för att se upplägget. Observera att den del förändringar kommer att göras under det pågående utvecklingsarbetet.  

I det här steget kommer vi att lägga ut video, texter och grundläggande uppgifter för att strukturen för kursen skall vara klar. Därefter är planen att fylla på med fler lektioner och uppgifter som täcker alla betygsnivåer. 

Fler gamla nationella prov upplagda

Under hösten och våren lägger våra Gy matematikredaktörer Anna, Adam och Simon upp gamla nationella prov som kapiteltest i våra kurser. 

I detta arbete lägger vi ut uppgifterna digitalt samt skriver en utförlig förklaring till varje uppgift. 

Syftet med detta är att eleverna enkelt skall kunna träna inför nationella prov men också att de i vår uppgiftsgenerator (https://eddler.se/uppgifter/) på egen hand skall kunna träna mot ett specifikt mål. Exempelvis att de vill nå ett visst betyg och kunna göra många uppgifter på den nivån i en specifik kurs och/eller kapitel. 

Se elevers inloggningar på MIN SIDA

Vi fortsätter att förbättra läraradministrationen på Min sida. Vi strävar efter att minska mängden klick för lärare att hitta elevernas aktivitet och som ett led i detta förbättrar vi min sida. 

Ett önskemål från många lärare har varit att kunna se när eleven loggade in senast. Det gör du som inloggad lärare genom att 

 1. Gå till https://eddler.se/min-sida/
 2. Klicka på studenter
 3. Du ser här alla elevers aktivitet men kan förstås även filtrera på kursgrupper och tidsintervall.

Vi hoppas att detta kommer att hjälpa lärare att kunna hålla en bra pedagogisk dialog med elever kring deras användning av Eddler. 

Gör som 1100+ matematiklärare, fysiklärare och skolpersonal och följ de senaste nyheterna i vårt nyhetsbrev.

Diskussion

 1. Ida Pollack skrev

  MegaSlay

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Prova Premium gratis i 14 dagar

Därefter 99 kr per månad.
Avsluta prenumerationen när du vill.
SKAFFA PREMIUM
Nej tack. Inte just nu.

Vad är detta?
Här hittar du matematiska symboler som kan användas när du ställer frågor på forumet eller kommenterar. När du klickar på symbolen markeras denna, kopiera genom klicka med höger musknapp eller använda kortkommandot Ctrl-C (PC) / cmd-C (Mac)
Förhandsvisning Latex:
Latexkod: