Hjälp, Guider, Faq för Matematikvideo - Skolor och konsumenter

LOGGA IN

VIA

OBS! Inget publiceras i ditt flöde utan ditt medgivande.

VIA E-POST

E-post/användarnamn

Lösenord

Glömt lösenordet?
eller

Hjälp och guider

Prenumeration Premium

För att återuppta din prenumeration på Matematikvideo Premium gör du enligt följande:
 • Logga in.
 • Gå till Mitt konto
 • Klicka på fliken Konto/Prenumeration.
 • Klicka på Förnya Premium
För att avsluta din prenumeration på Matematikvideo Premium gör du enligt följande.
 1. Logga in.
 2. Gå till Mitt konto
 3. Klicka på fliken Konto/Prenumeration.
 4. Klicka på Avsluta Premium
Ditt abonnemang har ingen bindningstid och du kan avsluta det när du vill. Du får alltid tillgång till tjänsten för den tid som du redan har betalat för även om har avslutat abonnemanget.
För att påbörja ett premiumabonnemang hos oss går du till registrera premium och följer anvisningarna där.

Kurser och lektioner

I våra kurser finner du ett färdigt kursupplägg med länkar till lektioner som är indelade i kapitel utifrån ämnesplanerna i matematik, fysik och programmering. Bredvid varje lektionslänk finns ett antal symboler som förklaras nedan. Bilden är tagen från Matematik 2 (gymnasiekurs). (klicka för större bild) För lärare så finns det även en direktlänk till lektionsrapporten, klicka då på diagramsymbolen .

Hantering skolkonton

Som lärare eller elev får man tillgång till hela tjänsten. I tjänsten ingår följande.
 • Digitala lektioner med video, texter och övningar till följande kurser med färdiga kursplaneringar:
  • Matemtik Högstadiet (År 7, 8 och 9)
  • Matematik 1abc
  • Matematik 2abc
  • Matematik 3bc
  • Matematik 4
  • Matematik 5
  • Fysik 1
  • Matematik och programmering (javascript och python)
 • Automatiskt rapporteringssystem på lektionsnivå och kursgruppsnivå.
 • Möjlighet att ge läxor
 • Provbank
 • Digitalt provsystem specialiserat på matematik.
För att koppla bort en elev eller en lärare från skolans konto så gör följande.
 • Logga in som lärare.
 • Klicka på MIN SKOLA i menyn.
 • Här listas alla elever och lärare som är kopplade till skolans konto. Klicka i rutan till vänster om elevens/lärarens namn som ni vill koppla bort från ert konto.
 • Klicka på KOPPLA BORT MARKERADE längst ner i listan av alla namn och bekräfta.
Om du som skolelev eller lärare skall koppla bort ditt konto från din skola och koppla dig till en annan så gör du på följande vis.
 1. Logga in och gå till https://matematikvideo.se/mitt-konto
 2. Under Skol-ID klicka på ta bort och fyll i din nya kopplingskod (ges ut av lärare på din skola).
 3. Spara.
Du är nu kopplad till din nya skola.
Ibland kan e-postmeddelandet med inloggningsuppgifterna hamna i skräppostmappen. Om du inte har fått detta meddelande så kolla alltid i denna mapp hos din e-postklient (t ex hotmail, gmail).
Innan aktivering av kontot behövs en kopplingskod för elever eller lärare. Observera att dessa är olika för lärare och elever! Administratören eller läraren kan som inloggad hitta dessa under "Mitt konto". En aktiveringslänk för lärare och elever med förifylld kopplingskod finns också i det e-postmeddelande som skickas då kontot beställs. Så här fungerar sedan registreringen:
 1. Gå till /elevreg och eller följ länken som för lärare eller eleven kan se ut på följande vis: /reg/XXYY89y
 2. Här fylls kopplingskoden i (om den inte är förifylld genom länken).
 3. Eleven/Läraren bestämmer även om man vill logga in via google, facebook eller sin egna e-postadress.
 4. Om man har valt google eller facebook sker inloggningen automatiskt. Om man har valt via e-post så skickas inloggningsuppgifter till den valda e-postadressen.

Teknik & support

Generellt kan man säga att det enda som krävs för att kunna använda Klearas produkter är en modern webbläsare. Eftersom Klearas produkter är helt och hållet webbaserade är de också plattformsoberoende. Det enda som krävs är att någon av de webbläsare vi stöder finns tillgänglig på aktuell plattform. Webbläsaren måste ha javascript påslaget och acceptera cookies.  

Testning i webbläsare

Det är ett oerhört stort jobb att testa i olika enheter, webbläsare, konfigurationer och situationer. Därför måste vi prioritera testning i de webbläsare som är vanligast förekommande. Följande webbläsare finns med i vår löpande testning, som görs både i datorer, surfplattor och mobiler:
 • Google Chrome: Vi testar senaste versionen på Mac OS, iOS, Windows, Chrome OS och Android OS (surfplatta och mobil).
Om du har betalt ditt konto/kurs och du inte kan logga in så beror det oftast på två olika orsaker:
 • Antingen använder du felaktigt användarnamn eller lösenord så kan du prova med att beställa nytt lösenord. Då fyller du antingen i ditt användarnamn eller din e-postadress och får ditt nya lösenord skickat via mail.
 • Det kan också bero på att din webbläsare har sparat ett felaktigt användarnamn/lösenord i sina inställningar. Prova med att skriva i dina uppgifter igen utan att låta webbläsaren fylla (autofill) dessa åt dig.
När videon inte går igång trots att du har ett konto som är betalt kan det bero på några olika orsaker varav de flesta är enkla att åtgärda. Testa gärna med följande:
 • Uppdatera din webbläsare till senaste versionen.
 • Testa en annan webbläsare. Våra videor har visat sig fungera bäst med Google Chrome. Här kan du ladda ner Google Chrome gratis: http://www.google.com/chrome?hl=sv
 • Om du använder dig av Samsung Galaxy Tab så fungerar den inbyggda webbläsaren för tillfället bäst. Här har faktiskt Google Chrome problem i vissa fall.

Kursgrupper

För att dela kursgruppen med en eller flera lärare så gör man enligt följande:
 1. Gå till /min-sida/
 2. Klicka in på kursgruppen som du vill dela med dig av
 3. Klicka på knappen Lärardelning längst upp (se bild nedan)
 4. Markera den lärare som skall vara delaktig i gruppen och spara.
I nuläget så har den läraren inte har huvudansvaret för kursgruppen inte exakt samma möjligheter för att redigera kursgruppens prov och betyg. Tänk också på att vid samtidig redigering av läxor kan konflikter skapas. Det är därför att föredra att redigera kursgruppen vid separata tillfällen.
Du som lärare kan se elevernas aktivitet på lektionsnivå. Det gör du genom den automatiserade lektionsrapporten. Du kommer åt den på följande vis:
 1. Logga in och gå till MIN SIDA
 2. Klicka på kursgruppsnamnet
 3. Nu listas alla lektioner.
 4. För att komma in på lektionsrapporten klickar du på stapeldiagramsikonen under lektionsnamnet.
 5. Du kan också hitta den via lektionssidan och länken SE RAPPORT vid övningarna.
Så här kan lektionsrapporten se ut För att se lektionsrapporten med information om vilka elever som sett videon och hur det har gått i övningarna så krävs det att dina elever är indelade i en kursgrupp.
För att ge eleverna en läxa i systemet behöver eleverna ingå i en kursgrupp. Sedan kan du markera en eller flera lektioner som läxa på kursgruppssidan. För att göra det gå till Min sida och klicka på Till Kursgrupp för den kursgrupp som du vill ge en läxa till. På raden Läxa/Aktuellt (se bild nedan) markerar du den eller de lektioner som du skall ge som läxa till kursgruppen. När du har markerat läxan kommer eleverna att få upp detta som ett meddelande när de går till Min Sida.  
För att kunna följa elevernas aktivitet och genomföra digitala prov, måste läraren skapa egna kursgrupper. För att skapa en kursgrupp gör man på följande vis.
 1. Klicka på "MIN SIDA" i huvudmenyn.
 2. Klicka på "SKAPA NY KURSGRUPP" i huvudmenyn. Fyll i ett valfritt namn på kursgruppen (tex din grupps eller klass namn) och vilken kurs ni ska jobba med. Du kan även om du vill ställa in när kursen börjar och om det finns ett prov som de jobbar inför under avancerade inställningar.
 3. Sedan klickar du antingen på "Skapa kursgrupp" längst ner på sidan direkt eller så följer du instruktioner kring hur du kopplar elever enligt instruktioner nedan först.
För att kursgruppen ska fungera måste rätt elever kopplas till just denna kursgruppen. Det kan göras på två alternativa sätt. Eleven kopplar sig själva till kursgruppen. Se instruktioner under "Så kopplar sig elever till en kursgrupp" om detta. Läraren kopplar elever till kursgruppen direkt. Detta måste du som lärare göra redan innan du klickar på "Skapa kursgrupp". Annars får du följa instruktionen nedan "Administrera redan befintlig kursgrupper".
 1. Välj att koppla elever från en på skolan redan befintlig kursgrupp genom att välja önskad kursgrupp i rullgardinsmenyn. Du kan sedan redigera elever genom att klicka i och ur checkboxen framför varje elev.alternativt Välj elever genom att klicka i och ur checkboxen framför varje elev.
 2. Klicka på "SKAPA KURSGRUPP"
Administrera redan befintlig kursgrupper
  1. Klicka på "MIN SIDA" i huvudmenyn.
  2. Klick på "Kursgruppsraport" till den kursgruppen du vill redigera. Väl inne på kursgruppsraporten, klickar du på kursgruppens namn längt upp.
  3. Då kommer du till en lista med alla lektioner i kursen. Här ser du flikar som heter lektioner, studenter, samt inställningar (kugghjulet).
 1. Under fliken "STUDENTER" kan du redigera eleverna som är med i kursgruppen genom att klicka på "REDIGERA STUDENTER" och göra dina ändringar. När du är klar så trycker du på "UPPDATERA STUDENTER"
Under inställningar (kugghjulet) kan du ändra texter och här hittar du också kopplingskoden för kursen. Denna kan dina elever använda för att koppla ihop sig med kursen direkt om de inte ännu har ett konto.
En elev kan koppla ihop sig med sin lärare i en kursgrupp (se ovan) på följande vis:
 1. Logga in och välj "MIN SIDA" i huvudmenyn eller går till /min-sida/
 2. Under avdelningen Mina Kursgrupper klickar du på Lägg till kursgrupp
 3. Klicka på den kurs du skall koppla dig till.
En elev kan också registrera sitt konto samtidigt som eleven kopplar sig till en kursgrupp:
 1. Läraren går då till Min sida och kopierar kursens kopplingskod i en länk (se bild nedan).
 2. Läraren delar sedan med sig av kopplingskoden till sina elever.
 3. När elever följer länken registreras elevens konto samtidigt som eleven kopplar sig till en kursgrupp.
Som lärare kan du skapa en kursgrupp (se ovan) och genom detta för en överblick över vad hela klassen gör men också vad enskilda elever jobbar med på vår sajt. För att se elevernas aktivitet så gå till Min sida och klicka på Till Kursgrupp. Då kommer du till kursgruppssidan. Där ser du elevernas aktivitet (se bild nedan) på lektionerna i kursen. Du kan även administrera och redigera eleverna som ingår i kursgruppen. Kursgruppsrapport
För att radera en kursgrupp görs följande som inloggad lärare.
 1. Klicka på papperskorgssymbolen uppe till höger i rutan för den kursgrupp du vill radera.
 2. Bekräfta att du vill radera kursgruppen.

Prov & Läxförhör

För att kopiera ett befintligt prov från provbanken gör du på följande vis:
 1. Gå till Provbanken
 2. Sök efter och välj det prov du vill använda dig av.
 3. Klicka på provet.
 4. Längst upp till höger klickar du på knappen KOPIERA PROV.
Du kan sedan ta bort, lägga till och redigera uppgifter i din kopia av provet, samt byta namn om så önskas.
För att söka efter uppgifter och lägga till uppgiften till ett nytt eller befintligt prov så gör du på följande vis.
 1. Gå till det prov som du vill lägga till uppgifter på.
 2. Under uppgiftsavdelningen klickar du på knappen SÖK UPPGIFT.
 3. Du får nu upp en ruta där du kan söka efter uppgifter på kurs, kapitel/område och du kan även filtrera på förmågenivå.
 • Logga in med ditt lärar-konto på Matematikvideo.
 • Välj kurs och sen lektion som behandlar önskat ämnesområde.
 • Klicka på symbolenvid önskad fråga för att lägga till den i ett prov.
 • Ett fönster öppnas med valet att lägga till frågan i ett befintligt prov eller i ett nytt prov.
 • Välj önskat prov eller skriv in namnet på ett nytt. Klicka "LÄGG TILL". Ett kopia av uppgiften läggs nu till det prov du angav.
 • Lägg till fler frågor från samma lektion eller ifrån en annan lektion genom att återigen klicka på symbolenvid önskad fråga och klicka "LÄGG TILL" .
Du hittar ditt skapade prov i "PROVBANKEN" under fliken "Mina egna" och till höger på "MIN SIDA". Du kan gå in på provet och redigera alla uppgifter efter önskemål.
Vi rekommenderar att du tittar på videon som är kopplad till detta hjälpområde. Det är en video på 4:29 minuter där vi går igenom de steg som krävs för att skapa egna uppgifter.
 • Logga in med ditt lärar-konto på Matematikvideo.
 • Klicka på "PROVBANK" eller "MIN SIDA" i huvudmenyn.
 • Klicka på knappen "+ SKAPA NYTT PROV" längst upp till höger.
 • Det nya provet ska nu ha skapats och öppnats i redigeringsläge.
 • Klicka på namnet på provet för att ändra det till något mer passande.
 • Under avdelningen "Uppgifter" så kan du välja att lägga till "Ny Flerval" eller "Ny Fritext"-uppgifter.
 • När du lagt till en fråga så är det viktigt att lägga till rätt svar om frågan ska automaträttas. Tänk på att ange alla olika svar som ger rätt. Tex $x=0,5$ och $x=1/2$
 • Du kan enkelt duplicera dina frågor på symbolen och justera dem direkt i redigeringsläget genom att kicka på .
 • Du kan även välja bland alla våra befintliga uppgifter genom att använda "Sök Uppgifter" och filtrera enligt önskemål. Även dessa uppgifter kan du sedan redigera hur du vill.
Längst upp till höger på sidan så klickar du på den stora status-knappen "UTKAST/DOLT" för att ändra status till "PÅGÅENDE" så att eleverna kan köra igång provet.
Du hittar dina skapade prov i "PROVBANKEN" under fliken "Mina egna" och till höger på "MIN SIDA". Du kan gå in på provet och redigera alla uppgifter efter önskemål.
 • Logga in med ditt lärar-konto på Matematikvideo.
 • Öppna provet vars uppgifter du vill redigera.
 • Genom att klicka på eller uppgiften kan du redigera den enligt egna önskemål. Här kan du även lägga till fler svarsalternativ som du anser ska ge rätt svar, samt egna bedömningsanvisningar.
 • Du kan lägga till egna bilder på "Lägg till media".
 • Genom att klicka på Σ kan du skriva "snyggar" matematik i vår ekvationsredigerare. Se mer information om hur man använder den under "Skriv snyggare matematik med ekvationsredigeraren"
 • Klicka på symbolen eller bredvid uppgiften för att spara dina ändringar.
För att få till snyggare uttryck och formler kan använda vår ekvationeredigerare.
 • Logga in med ditt lärar-konto på Matematikvideo.
 • Öppna uppgiften du vill redigera genom att klicka på eller uppgiften.
 • Genom att klicka på Σ öppnar du ekvationsredigeraren. Du kan även använda dig av snabbkommandot Ctrl+e.
 • I redigeraren skriver du nu det du önskar. De finns många symboler och formler att tillgå. De uppenbaras då du klickar på en av rubrikerna till höger.
 • När du är klar trycker du enter för att spara och återgå till redigeringsläget för uppgiften.
 • För att redigera din formel eller uttryck trycker du på den igen och ekvationsredigeraren öppnar sig. Gör din ändring och tryck enter för att spara.
 • Vill du möjliggöra för eleverna att skriva i ekvationsredigeraren vid prov väljer du "Stor textruta" i uppgiften. Dessa uppgifter måste då manuellrättas.
Ekvationsredigeraren bygger på LaTex. Så du kan klistra in LaTexkoden direkt i redigeraren om du vill.
För att kunna genomföra ett digitalt prov behöver du koppla en KURSGRUPP till provet och gett provet statusen PÅGÅENDE. Så här gör du.
 • Logga in med ditt lärar-konto på Eddler.
 • Klicka på "PROVBANK" i huvudmenyn.
Välj i provbanken bland Eddlers färdiga prov, de prov som är delade på din skola eller dina egna prov. Du kan söka bland proven genom önskade filtreringar under avancerat. Tänk på att du måste göra en egen kopia av provet, om du önskar att använda ett av Eddlers färdiga prov eller ett prov som ni delat på din skola.
 • Öppna din egna kopia av det prov du vill genomföra. Du kan välja bland dem som som finns under fliken MINA EGNA.
 • Under avdelningen "Elevsammanställning" så väljer du den kursgrupp som ska göra det aktuella provet.  Namnen till samtliga elever som kopplats till provet syns i listan.
 • Framför varje elevs namn visas elevens status på provet. Du ändrar elevernas status för detta prov genom att klicka på statussymbolen och ändra till önska status i popuprutan som dyker upp. Till exempel vill du kanske låsa provet för elever som är sjuka vid provtillfället.
 • Under avdelningen "Inställningar" kan du välja flera olika egenskaper för ditt prov. Både "Allmänna" och "Digitala". Här väljer du hur provet visas när det genomförs digitalt. Du väljer om provet ska köras i helskärmsläge, om de ska ha tillgång till sidans räknare och om elevens svar ska döljas på uppgifter den inte jobbar med. Tänk på att dessa inställningar ändrar förutsättningarna för eleverna direkt om provet har statusen "PÅGÅENDE".
 • Har du schemalagt provet körs det igång automatiskt på inställd tid. Om det däremot har status "UTKAST/DOLT" måste du ändra till "PÅGÅENDE" för att eleven ska kunna genomföra provet. Det gör du genom att klicka på statusknappen längst upp till höger och ändrar till önskad status i popuprutan. Tänk på att ändringar här ändrar förutsättningarna för eleverna direkt.
 • Nu är provet igång.
Elevens svar uppdateras kontinuerlig under pågående prov i "Elevsammanställningar". När eleven lämna in provet automaträttas uppgifterna och du kan se resultatet direkt.
När ett digitalt prov genomförs i helskärmsläge låser sig provet automatiskt om eleven försöker gå ur helskärmsläget. Under det aktuella provets "Elevsammanställning" kan du låsa upp provet igen och låta eleven fortsätta skriva provet om du vill.
 • Framför berörd elevs namn visas en röd lås-symbol.
 • Klicka på symbolen och ändra status till "PÅBÖRJAT" och klicka "Ja, ändra status"
 • Be eleven ladda om sidan genom att uppdatera Webbläsarfönstret.
 • Eleven klickar sedan på "STARTA" för att fortsätta.
Elevens arbete med uppgifterna sparas kontinuerligt under pågående prov. Allt finns kvar och kan redigeras när provet låses upp igen.
För att eleven inte ska få det av systemet automat rättade resultatet direkt när provet/läxförhöret lämnas in, måste läraren ändra provets digitala inställning. Klicka i
 • "Visa inte resultat för elever som lämnat in läxförhör"
 • "Visa inte rätt svar för elever som lämnat in läxförhör"
för att dölja allt för eleven tills du rättat klart. När du vill klickar du sedan ur rutorna för att visa för eleverna enligt ditt önskemål.
För att rätta ett prov behöver du koppa en KURSGRUPP till provet och ändra statusen till AVSLUTAD. Sedan kan du växla mellan att rätta en uppgift eller ett prov i tagen. Så här gör du.
 • Under ELEVSAMMANSTÄLLNING väljer du aktuell kursgrupp. Namnen till samtliga elever som kopplats till provet syns i listan.
 • Genom att klicka på symbolenPennikon ovanför uppgiftens nummer öppnas rättningsläget för just den uppgiften.
 • Du förflyttar dig till nästa och föregående fråga med piltangenterna eller med pilsymbolerna vid uppgiftens sidor.
 • Här klickar du i din bedömning för just denna uppgift elev för elev.
 • Grön färg markerar "rätt", röd färg "fel" och blå "ej rättad".
 • Du kan markera hela kursguppens svar på en förmåga som rätt eller fel samtidigt, genom att klicka i rutan ovanför poänget för förmågan, tex $E_P$ eller $C_M$.
 • Du kan markera hela kursguppens svar som "Rättad" på uppgiften samtidigt, genom att klicka i rutan ovanför "Rättad"
 • Genom att kicka i "Alla" kan du markera alla förmågor i uppgiften som rätt med ett klick. Antigen på kursgrupps nivå eller elev nivå.
Genom att markera uppgifter där du ej är säker på hur du ska bedöma som "Ej rättad" kan du enkelt hitta dem i Elevsammanställningen som blåmarkerade uppgifter.
För att rätta ett prov behöver du koppa en KURSGRUPP till provet och ändra statusen till AVSLUTAD. Sedan kan du växla mellan att rätta en uppgift eller ett prov i tagen. Så här gör du.
 • Under ELEVSAMMANSTÄLLNING väljer du aktuell kursgrupp. Namnen till samtliga elever som kopplats till provet syns i listan.
 • Genom att klicka på elevens namn i listan öppnas rättningsläget för just den elevens prov.
 • Här klickar du i din bedömning uppgift för uppgift för aktuell elev. Du markerar en uppgift eller förmåga som rätt eller fel genom att klicka i rutan vid bedömningsanvisningen tex $E_P$ eller $C_M$.
 • Grön färg markerar "rätt", röd färg "fel" och blå "ej rättad".
 • Du förflyttar dig till nästa och föregående elevs prov genom att klicka på elevens namn längst ner på provet.
Elevens resultat uppdateras kontinuerlig under rättningen i matrisen till höger, om du ställt in "Ett poäng per förmåga" under Digitala provinställningar. Genom att markera uppgifter där du ej är säker på hur du ska bedöma som "Ej rättad" kan du enkelt hitta dem i Elevsammanställningen som blåmarkerade uppgifter.
För att rätta ett prov behöver du koppa en KURSGRUPP till provet och ändra statusen till Avslutad. Så här gör du.
 • Logga in med ditt lärar-konto på Matematikvideo.
 • Öppna provet du vill rätta. Du hittar det på MIN SIDA eller PROVBANKEN under fliken MIN EGNA.
 • Ändra provets status till AVSLUTAD, om du inte gjort det tidigare.
 • Under avdelningen "Elevsammanställning" väljer du den kursgrupp som har gjort det aktuella provet. Har du genomfört provet digitalt är rätt kursgrupp redan angiven. Namnen till samtliga elever som kopplats till provet syns i listan.
 • Framför varje elevs namn visas elevens status på provet. Du ändrar alla elevers status samtidigt genom att klicka på symbolen Pennikon ovanför elevernas status och ändra till önska status i popuprutan som dyker upp. Genom att klicka på statussymbolen framför en elevs namn kan du ändra status för en elev i taget. Till exempel vill du kanske ändra statut till EJ PÅBÖRJAT för elever som är sjuka vid provtillfället.
 • Under avdelningen "Inställningar" kan du välja flera olika egenskaper för ditt prov. Både "Allmänna" och "Digitala". Här ställer du tillexempel in om du vill att provet ska ge ett poäng per fråga eller ett poäng per angiven förmåga och nivå. Du väljer även här om rätt svar och förklaringar samt elevens resultat ska visas meddetsamma när provet/läxförhöret lämnats in eller vid ett senare tillfälle.
Nu är det bara att sätta igång och rätta.
Vid varje uppgift i prov/läxförhör och lektionsövningar kan du som lärare skriva kommentarer till eleven. Du kan välja att göra det på en specifik uppgift eller mer övergripande på ett helt prov eller lektion.
 • Kommentar till en specifik uppgift sker genom att klicka på symbolen vid uppgiften.
 • Kommentar till ett helt prov eller övning sker genom att klicka på symbolen efter resultatet i elevsammanställningen.
 • Eleven ser att den fått en kommentar genom att symbolenuppenbarar sig på uppgiften eller provet. Genom att föra muspilen över den blå pratbubblan kan eleven läsa lärarens kommentar.
 
Är du elev med ett skolkonto kan din lärare välja att visa dina provresultat digitalt. Läraren väljer när resultatet på provet publiceras. Så här visas elevens resultat.
 • Läraren klicka i en/två rutor under "Digitala inställningar" att resultatet och/eller rätt svar med förklaringarna visas.
 • Genom att öppna aktuellt prov kan eleven se sitt resultat i resultatmatrisen.
 • Önskas en mer detaljerad redovisning per uppgift klickar eleven på "Se detaljerad matris".
 • Om läraren valt det visas även provuppgifterna samt förklaringar och bedömningsanvisningar.
Alla uppgifter måste vara rättade av läraren innan ett resultat kan publiceras.
Resultatet på provet uppdateras kontinuerligt under tiden du rättar. Du kan se resultatet av poängen på betygsnivå direkt i Elevsammanställningen. Vill du få en detaljerad vy på förmågenivå klickar du på  Matrisen öppnas i en ny flik. Här kan du välja på olika visningsalternativ.
 • Slå ihop vissa förmågor och poäng
 • Visa resultat för hela kursgruppen. Vyn är förvald och återfås genom att klicka på knappen "Kompakt klassvy"
 • Visa resultat på individ nivå. Klicka på knappen "Detaljerad vy per elev"
 • Visa resultatet på ett prov eller en sammanställning av flera provs resultat.
Det är under provets digitala inställningar som du klicka i om provet ska räknas med i "Sammanställning av alla prov" eller ej. Du ser vilka prov som är ingår i sammanställningen under matrisen. Matrisen har en förinställd gräns som beräknar 50% av poängen rundat uppåt. Den går att ändra efter önskemål under provets digitala inställningar.  

Betalning

När du betalar med Swish så får du tillgång till Matematikvideo Premium och allt i alla kurser.  Om du betalar via Swish så kan du inte gå in i en månadsprenumeration utan förbetalar istället för din tid hos oss. Du kan välja mellan 6 eller 12 månader. Du väljer att betala med swish när du skall fylla i dina betalningsuppgifter.
När du betalar med kontokort så får du tillgång till Matematikvideo Premium och allt i alla kurser. Matematikvideo handhar inte kontokortsbetalningar själva utan använder sig av Stripe för att kunna garantera säker betalning och att inga uppgifter om kontokort hamnar i fel händer. När du går in i en månadsprenumeration hos oss så sparar vi alltså inte några kortuppgifter hos oss utan låter Stripe sköta detta åt oss för maximal säkerhet.
Du avslutar ditt konto genom att inloggad på tjänsten gå in på "Mitt Konto" och välja "AVSLUTA PRENUMERATION" eller genom att kontakta oss på: info@matematikvideo.se. Din ångerrätt, inklusive återbetalning, är tillgänglig i 14 dagar efter ditt köp och går förlorad om du använder Matematikvideo under den tiden.

Prova Premium i 7 dagar för 9 kr

Därefter 89 kr per månad.
Avsluta prenumerationen när du vill.
SKAFFA PREMIUM
Nej tack. Inte just nu.

Vad är detta?
Här hittar du matematiska symboler som kan användas när du ställer frågor på forumet eller kommenterar. När du klickar på symbolen markeras denna, kopiera genom klicka med höger musknapp eller använda kortkommandot Ctrl-C (PC) / cmd-C (Mac)
Förhandsvisning Latex:
Latexkod: