Nytt på Matematikvideo inför våren 2019 – (Blogg) - Eddler

LOGGA IN

VIA

OBS! Inget publiceras i ditt flöde utan ditt medgivande.

VIA E-POST

E-post/användarnamn

Lösenord

Glömt lösenordet?
eller

Nytt på Matematikvideo inför våren 2019

2019-01-08 Av Simon Rybrand 0 kommentarer

Igår och idag så startar terminen upp för skolelever och lärare. Även vi på Matematikvideo startar igång vårens arbete. Så för att välkomna våra studenter och lärare tillbaka till en ny spännande termin så tänkte jag berätta om några av de saker som är nya hos oss. Jag tänkte även presentera vilka vi är som ligger bakom Matematikvideo är och vad vi jobbar med.

Nytt sätt att hitta lösningar på uppgifter

Uppgiftssök

När man pluggar Matematik, Fysik eller programmering så är en del av det arbetet att lösa problem. Man fastnar på en uppgift och det kan kännas som att det är omöjligt att komma vidare. Hos oss finns det nu ett verktyg för att hjälpa dig som fastnar på vissa typer av uppgifter. Verktyget kallas för uppgiftssök och det finns tillgängligt på alla våra lektioner. I det kan du filtrera eller söka efter en viss typ av uppgift som du behöver hjälp med. Du kommer inte alltid att hitta exakt den uppgift som du skall lösa men säkerligen flera liknande. Genom att se liknande lösningar så kommer du att lära dig mycket och kunna lösa fler liknande uppgifter. Målet är ju inte att du skall kunna lösa en uppgift utan att du skall kunna lösa flera olika typer av uppgifter. Du hittar uppgiftssöket på varje lektion genom att klicka på knappen ”Sök uppgifter”.

Kapiteltest med automatisk rättning

En ny funktionalitet hos oss är också det som kallas för kapiteltest. Dessa prov avslutar kapitlen i våra kurser. De är tänkta för att du på egen hand skall kunna repetera ett helt område i din kurs. Så om du pluggar extra inför ett prov eller inför ett slutprov som nationella provet så passar dessa perfekt för dig. Till alla uppgifter i dessa prov så finns det förklaringar och de rättas helt automatiskt eller med viss manuell rättning från dig som har gjort det.

Nya lektioner och uppgifter

Hos oss så är det ett ganska konstant flöde av nya eller uppdaterade lektioner. Vi brukar inte blogga om alla dessa då det blir lite för mycket i så fall. Om du vill hålla koll så rekommenderar jag att du går in och gillar vår facebooksida. Där publicerar vi alla nya och uppdaterade lektioner. Den senaste tiden har vi fyllt på och uppdaterat många av våra geometrilektioner från Högstadiet upp till Matematik 2.

Vi bakom Matematikvideo

Från vänster: Simon, Anna och David

För tillfället är vi tre anställda här på Matematikvideo: Simon Rybrand, David Karp, Anna Karp. Vi är dessutom några konsulter som hjälper oss med att konstruera nya kurser och uppgifter. Exempelvis är vår ansvarige fysiklärare Daniel Johansson. Alla som gör uppgifter och kurser hos oss är legitimerade matematik-, och fysiklärare och som har mångårig erfarenhet av undervisning på högstadiet och gymnasiet. Vi brinner för att hjälpa elever att lära sig matematik, fysik och programmering.

Om du vill höra av dig till oss med förslag, idéer eller klagomål så är du välkommen att kontakta oss! Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Jag vill även tacka våra kollegor på Almerängs som hjälpte oss att ta fotografierna strax innan julledigheten började. Vi har suttit tillsammans på ett företagshotell här i Göteborg, det är alltid bra att ha sådana hjälpsamma företagskompisar. 🙂

Lycka till med pluggandet!

Avslutningsvis skulle jag även vilja önska dig lycka till med pluggandet nu under våren! Kämpa hårt för att nå dina mål, var noggrann och metodisk och ställ mycket frågor till dig själv och andra.

Med vänlig hälsning
Simon Rybrand

Gör som 1100+ matematiklärare, fysiklärare och skolpersonal och följ de senaste nyheterna i vårt nyhetsbrev.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Prova Premium gratis i 14 dagar

Därefter 89 kr per månad.
Avsluta prenumerationen när du vill.
SKAFFA PREMIUM
Nej tack. Inte just nu.

Vad är detta?
Här hittar du matematiska symboler som kan användas när du ställer frågor på forumet eller kommenterar. När du klickar på symbolen markeras denna, kopiera genom klicka med höger musknapp eller använda kortkommandot Ctrl-C (PC) / cmd-C (Mac)
Förhandsvisning Latex:
Latexkod: