LOGGA IN

VIA

OBS! Inget publiceras i ditt flöde utan ditt medgivande.

VIA E-POST

E-post/användarnamn

Lösenord

Glömt lösenordet?
eller

Eddler och de nya kursplanerna hösten 2021

2021-06-22 Av Simon Rybrand 0 kommentarer

Nu är det snart eller redan dags för sommarledighet för de allra flesta lärare och de som pluggar matematik. Men innan sommarledigheten startar skulle jag vilja beskriva hur Eddlers upplägg med de nya kursplaner kommer att se ut. Det är nämligen dags för nya kursplaner i matematik från och med höstens terminsstart för de som läser på gymnasiet.

Förändringar för Gymnasiet men inte för Komvux

Från hösten 2021 går alltså gymnasiet över till nya kursplaner medan komvux väntar med förändringarna tills våren 2022. Här på Eddler kommer vi att anpassa alla kurser för både gymnasiet och komvux/vuxenutbildningar.

Även om kurserna i stort inte förändras jättemycket så blir det ändå en del flyttar av olika lektioner och kapitel mellan kurser. Här hos oss gör vi också anpassningarna så att de skall passa alla spåren a, b och c.

Så hittar du rätt kurs hos oss

Vi har försökt att göra det så enkelt som möjligt för alla olika typer av skolor och elever hos oss att hitta rätt material. Inne på kurserna kommer det även att finnas tydliga anvisningar om vilken kursplan som kursen är anpassad till.

Kortfattat så gäller följande:

  • Du som använder de nya kursplanerna använder de spåranpassade kurserna. Dvs någon av 1a, 1b, 1c, 2a, 2b, 2c, 3b, 3c samt 4 och 5.
  • Du som läser med de gamla kursplanerna väljer samlingskurserna matematik 1, 2 och 3 och filtrerar istället inne i kursen på ditt spår.
  • Observera att Ma 4 och Ma 5 är anpassade till både nya och gamla kursplaner. Det är mycket tydligt angivet inne i kurserna vad som gäller om du läser med GY11 eller de nya kursplanerna.

Vi hoppas att det kommer att gå så smidigt som möjligt för alla att hitta rätt. Självklart kommer vi att uppdatera informationen på sidan om något skulle vara otydligt.

Nu önskar vi dig som läser detta en härlig sommar med mycket sol, bad och vila!

Gör som 1100+ matematiklärare, fysiklärare och skolpersonal och följ de senaste nyheterna i vårt nyhetsbrev.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Prova Premium gratis i 14 dagar

Därefter 99 kr per månad.
Avsluta prenumerationen när du vill.
SKAFFA PREMIUM
Nej tack. Inte just nu.

Vad är detta?
Här hittar du matematiska symboler som kan användas när du ställer frågor på forumet eller kommenterar. När du klickar på symbolen markeras denna, kopiera genom klicka med höger musknapp eller använda kortkommandot Ctrl-C (PC) / cmd-C (Mac)
Förhandsvisning Latex:
Latexkod: