Kursspecifika programmeringsuppgifter och kapitelprov – Eddler

LOGGA IN

VIA

OBS! Inget publiceras i ditt flöde utan ditt medgivande.

VIA E-POST

E-post/användarnamn

Lösenord

Glömt lösenordet?
eller

Kursspecifika programmeringsuppgifter och kapitelprov

2018-08-22 Av Simon Rybrand 2 kommentarer

Nu har de allra flesta skolor påbörjat sina terminer och även vi på Matematikvideo har kört igång med årets utveckling. Nytt för den här terminen är en färdig Fysik 1 kurs samt en introducerande kurs till Matematik och programmering som ni ingår i matematikämnet.

Utöver detta så utökar vi under året med fler typer av lektioner i våra kurser. Dels kommer det att finnas färdiga kapitelprov som kan användas av elever som pluggar inför ett prov samt kursspecifika programmeringslektioner.

Så fungerar våra programmeringslektioner

Till varje kurs kommer det att finnas färdiga lektionsupplägg för att integrera programmering i matematikkurserna. Där kan eleverna direkt på sidan programmera olika uppgifter i antingen python eller javascript. Som lärare eller elev kan man alltså välja vilket av dessa två programspråk som passar bäst. Programmeringen görs alltså direkt i moduler på sidan så att eleverna kan köra igång direkt med uppgiften och inte behöver starta igång en egen utvecklingsmiljö. Det är ju ofta en startsträcka att komma igång med programmering och för de som bara skall lära sig logik och syntax så kommer detta att hjälpa till.

Du kan redan nu pröva några av dessa lektioner, testa exempelvis någon av dessa:

Övningarna kan göras i python eller javascript.

Har du feedback eller idéer? Hör gärna av dig till simon@matematikvideo.se. Det fylls på med fler lektionsupplägg varje vecka.

Så fungerar våra kapitelprov

Vår provredaktör Anna har även börjat lägga in kapitelprov och test direkt i våra kurser. Sedan tidigare har vi en provbank och provsystem som är tillgängligt för alla lärare. Nu fyller vi även på med mer publika prov som är tillgängligt för eleverna och privatstudenter direkt i kurserna. Där kan man göra ett prov digitalt och även få det rättat digitalt av systemet. Eleverna har även möjlighet att skriva anteckningar och formler direkt på sidan.

Testa exempelvis det här testet där de centrala begreppen i Matematik 1 kan prövas.

 

Gör som 1100+ matematiklärare, fysiklärare och skolpersonal och följ de senaste nyheterna i vårt nyhetsbrev.

Diskussion

  1. Benyamin Carmona skrev

    Skulle vara jättenice att ha whiteboard funktionen (som finns på uppgiftsbanken när man gör uppgifter) på provdelarna för att sedan infoga det som en del av svaret.

    Nu har man bara ekvationsredigeraren som svarsalternativ ifall man vill gå den vägen :p

    1. Simon Rybrand skrev

      Det kommer att finnas även där i framtiden. Redan nu kan man fota in handskrivna svar.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*

Prova Premium gratis i 14 dagar

Därefter 99 kr per månad.
Avsluta prenumerationen när du vill.
SKAFFA PREMIUM
Nej tack. Inte just nu.

Vad är detta?
Här hittar du matematiska symboler som kan användas när du ställer frågor på forumet eller kommenterar. När du klickar på symbolen markeras denna, kopiera genom klicka med höger musknapp eller använda kortkommandot Ctrl-C (PC) / cmd-C (Mac)
Förhandsvisning Latex:
Latexkod: